top of page

IEMT voor ouders

Hoe gaat dit in zijn werk?

WAT?

Ineens bent je ouder van uw kind. En met het krijgen van je kind, komen er allerlei gevoelens los. Mooie, fijne gevoelens, maar soms ook nare en vervelende gevoelens. Denk aan zorgen over je kind, een vervelende ervaring die je maar niet los kunt laten. Bijvoorbeeld bij de bevalling of een andere situatie. Stress rondom de opvoeding van uw kind. Of ervaringen uit je eigen jeugd, die steeds weer in je herinnering terugkomen nu je zelf een kind hebt.  

WAAROM?

IEMT staat voor Integrale Eye Movement Therapie

Wanneer een herinnering of situatie steeds terugkeert en je daar klachten van ondervindt, kan IEMT een mooie methodiek zijn om hier verlichting in te brengen of zelfs te verhelpen. Denk hierbij o.a. aan verlichting voor steeds terugkerende nare ongewenste emoties en gevoelens, verwerking van ingrijpende levenservaringen zoals verlies en trauma.

 

Behandeling van stress, angst en somberheid
Bij trauma denken we vaak aan heftige situaties, maar een trauma kan je al oplopen als kind waarbij je moeder er ineens niet was toen je in een winkel stond. Hier wordt dan al een eerste imprint gemaakt van angst/verlating. Denk dus niet dat je grootse trauma’s meegemaakt hoeft te hebben om te behandelen. 

IEMT werkt rechtstreeks met het gevoelssysteem, vanuit de eerste ervaring. Het gaat terug naar het moment dat dit gevoel is ontstaan, de imprint van een herinnering. Door met vooropgezet taalgebruik en oogbewegingen te werken kan het gevoel bij een herinnering of situatie geneutraliseerd worden. Bij IEMT wordt ‘de onderste steen’ weg gehaald, waarbij de andere emoties en herinneringen geen fundament meer hebben om op te staan. Hierbij is het niet nodig om over de herinnering of situatie te praten, IEMT werkt vanuit het gevoelssysteem. Het vooropgezette taalgebruik brengt je naar dat onderbewuste in het gevoelssysteem. Anders dan bij EMDR, waarbij iedere ervaring/traumatische herinnering apart behandeld moet worden en vaak over gepraat moet worden.

VOOR WIE?
Ouders die stress en zorgen ervaren bij de opvoeding door situaties of ervaringen uit het verleden 

WANNEER?

We nemen de pre-sessierichtlijnen door en bepalen door een kennismakingsoefening of IEMT voor je kan werken. Daarna kunnen we aan het werk.

Duur van de sessie: ongeveer 2 uur.

KOSTEN?

€ 150,00 per sessie

Veelal kun je dit door de werkgever vanuit het budget persoonlijke ontwikkeling laten bekostigen. 

MEER WETEN?

Neem gerust vrijblijvend contact op om je situatie door te spreken.

volwassen oog.jpg
veer 4
veer 2
veer 6
bottom of page