top of page

IEMT voor kinderen

Hoe gaat dit in zijn werk? 

WAT?

IEMT staat voor Integrale Eye Movement Therapie. Wanneer een herinnering en/of situatie steeds terugkeert bij het kind waar het niet vanaf komt en daar steeds spanning en of andere nare gevoelens bij ervaart, kan IEMT een mooie methodiek zijn om dit te verlichten en zelfs te verhelpen. 

Denk hierbij aan trauma (klein), behandeling van stress, angst, verdriet en somberheid.

WAAROM?

IEMT werkt rechtstreeks met het gevoelssysteem, vanuit de eerste ervaring. Het gaat terug naar het moment dat dit gevoel is ontstaan, de imprint van een herinnering. Door met vooropgezet taalgebruik en oogbewegingen te werken kan het gevoel bij een herinnering of situatie geneutraliseerd worden. Bij IEMT wordt ‘de onderste steen’ weg gehaald, waarbij de andere emoties en herinneringen geen fundament meer hebben om op te staan. 

Middels het boekje IEMT kids van Judith Blaauw neem ik uw kind mee in de uitleg van de IEMT-sessie. Zo krijgt uw kind een beeld bij wat ik ga doen en ook hoe het werkt. 

VOOR WIE?

Voor ieder kind dat zich gevangen voelt in intense emoties en er zelf geen regie over lijkt te hebben. Het 'overkomt' hem/haar steeds en wordt volledig in beslag genomen door de emotie.

 

WANNEER?

  • Wanneer er al de nodige begeleiding is geboden, maar niets echt lijkt te helpen.

  • Wanneer u ziet dat de emoties lange tijd teveel op de voorgrond treden.

  • Als u merkt dat uw kind dagelijks last ondervindt van spannings- en stressklachten.

  • Waarbij u ziet dat klachten het dagelijks functioneren zodanig beinvloeden, dat het de ontwikkeling van het kind in de weg staat.

KOSTEN?

€ 70,- per uur.

MEER WETEN?

Neem gerust vrijblijvend contact op om uw situatie door te spreken.

IEMT voor kinderen boekje.jpg
veer 4
veer 2
veer 6
bottom of page