top of page

COACHING voor kinderen

Hoe gaat dit in zijn werk? 

WAT?
Coaching aan huis
Als we overgaan tot een afspraak, kom ik altijd bij jullie aan huis. Zo is je kind in zijn eigen vertrouwde omgeving. Én is één van de ouders erbij. Jouw kind wordt niet alleen door mij gecoacht. Als ouder heb je daar een onmisbare rol en zeer belangrijke taak in. Samen vormen wij een ‘driehoek’. Kind, ouder en coach. De eerste keer dat ik kom neem ik uitgebreid de tijd. In die tijd zit een stukje kennismaking en van daaruit volgt het eerste coachgesprek. Reserveer daarom voor de eerste keer ongeveer 1,5 uur. 

WAAROM?

Coaching passend bij uw kind

Voor het coachen gebruik ik verschillende methodieken en materialen. Per sessie bekijk ik welke ik inzet en wat helpend is. Ook geef ik psycho-educatie over hoogsensitiviteit wanneer dit nodig blijkt. Erkenning en begrip voor deze eigenschap kan al heel helpend zijn. Daarna kijken we hoe je als kind en ook als ouder hier het beste mee om kunt gaan. Zodat jullie weer kunnen genieten van de kwaliteiten van deze eigenschap. 

Planning

De gesprekken vinden ongeveer om de twee weken plaats. Zo kan hetgeen wat besproken is in het coachgesprek ingeoefend worden. Na ongeveer twee weken spreken we elkaar weer en kijken we naar wat er al goed gaat en wat nog aandacht behoeft. 

 

Het is verschillend per kind hoeveel gesprekken er nodig zijn. Per keer bespreken we of het nodig is een volgende afspraak in te plannen. Hierin heb je zelf de regie. Ik sluit aan bij jullie behoefte. Qua indicatie kun je uitgaan van 3 tot 4 gesprekken, we komen dan al vaak een heel eind. En het zorgt voor onnodig hoge kosten. Er is geen wachtlijst. Mochten er meer gesprekken nodig zijn, dan bespreken we dat samen en plannen we per keer de volgende afspraak in.

VOOR WIE?

Voor kind en ouder.

Hoe jonger het kind, hoe meer ik de ouder coach. Hoe ouder het kind, hoe meer ik het kind coach. Wel is de aanwezigheid van één van de ouders gevraagd, tenzij het kind een leeftijd heeft bereikt van 13 of 14 jaar. Het kind beslist dan zelf of het wil dat de ouder erbij blijft.

WANNEER? 

  • Als je thuis vastloopt in de omgang met elkaar door intense emoties en/of gedragingen.

  • Als school handelingsverlegen is.

  • Als je de vinger er niet op kunt leggen wat je kind precies nodig heeft.

  • Als je ziet dat je kind niet meer zichzelf is.

  • Op ieder moment dat je denkt dat een extra steuntje in de rug voor je kind wenselijk is.

 

KOSTEN?

€70,-per uur

MEER WETEN?

Wanneer je over wil gaan op coaching door Praktijk JuJa, kun je je contactgegevens achterlaten op de website. Ook kun je een mail sturen en/of bellen. Ik sta je uitgebreid te woord. 

veer 4
veer 2
veer 6
bottom of page